آیا واقعا انجیل خودروسازان است؟

«ایلان ماسک» مدیرعامل تسلا به تازگی خود را به کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا با لقب جدید یعنی «تکنو کینگ» یا سلطان فناوری معرفی کرد.

به گزارش تحریریه، رسانه های آمریکایی در روزهای اخیر نوشتند از این پس، همه کسانی که «ایلان ماسک» مدیر عامل تسلا به عنوان سازنده تخصصی خودرهای برقی را مورد خطاب قرار می دهند در صورت تمایل می‌توانند از ماسک به عنوان «تکنوکینگ تسلا» نام ببرند. وی همچنین در اصلاحیه دیگری به مدیر ارشد مالی خود «زک کرکهورن» (Zach Kirkhorn) لقب «ارباب سکه» را داد. این تغییرات، هرچند اندک این سوال را در ذهن ایجاد می‌کند که آیا او سرانجام عقل خود را از دست داده است؟

نوسانات هفتگی دو رقمی میلیاردی در دارایی خالص وی، اعلامیه‌ مدل‌های جدید تسلا، آزمایش نمونه اولیه فضاپیمای «استارشیپ» و انفجار آن پس از فرود و پدری که از دختر ناتنی خود صاحب فرزند شد، صفحه زندگی وی را پر از شکست نشان می‌دهد. با این وجود اما برخلاف اکثر مدیران عامل که فقط ناخدای کشتی هستند، ذهن ماسک با وجود عجیب و غریب‌های کوچک و طنزهایی که در درون آنان وجود دارد و حفظ ویژگی‌های قدیمی وسایل نقلیه، به آرامی تبدیل به کشتی می‌شود. مثال‌ها در این زمینه بی‌شمار است.

تسلا تغییرات جدیدی را به تولیدات خود اضافه می‌کند و این همان بی‌تفاوتی کامل نسبت به سنت قدیمی است که به طور مداوم تسلا را در نوک نیزه نوآوری قرار می‌دهد. این همان چیزی است که موجب می‌شود سهامداران به خرید سهام این شرکت ادامه دهند.

خودروهای تسلا هرگز شبیه هم نیستند

این فلسفه چنان در فرهنگ این شرکت ریشه دوانده که تقریبا همچون انجیل شده است. سهامداران تسلا بیش از هر خودروساز دیگری به این شرکت به عنوان پرچم‌دار اتفاقات آینده نگاه می‌کنند. خط تولید تسلا ۱۰۰درصد برقی است. اتومبیل‌های آن از سطح اتوماسیون بی‌مانندی برخوردار هستند. با یک نگاه به داخل خودروی تسلا، در مقابل هر چیز دیگری که در جاده است (حتی یک بی ام دبلیو(BMW) رده بالا، همانطور که در تصویر زیر نشان داده شده است) ، یک پرتره بسیار گویا ترسیم می شود.

جای هیچ‌گونه مقایسه ای وجود ندارد. بی ام دبلیو فقط یک توسعه تدریجی در هر آنچه قبل از آن وجود داشته محسوب می‌شود اما در مقابل، خودروی تسلا  به غیر از صندلی‌ها و فرمان با سایر اتومبیل‌های موجود در بازار اشتراکات کمی دارد. حتی ممکن است به زودی فرمان آن هم حذف شود.

در کنار این طنزها، تسلا با تعهد واقعی به فناوری‌های نسل بعدی که رانندگی خودکار یکی از ستون‌های اصلی آن است، در حال ایجاد تغییر در برخی از روندهای تکنولوژیکی امروز و آینده است. یکی از برنامه‌های در دست اقدام این شرکت ایجاد ناوگان تاکسیرانی بدون راننده است.

پایان/

۸ فروردین ۱۴۰۰ - ۲۲:۱۷
کد خبر: 9093

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 2 + 0 =